Kaner Olette Logo - Home
Reculver Visitors Centre - Kaner Olette Architects Reculver Visitors Centre - Kaner Olette Architects Reculver Visitors Centre - Kaner Olette Architects Reculver Visitors Centre - Kaner Olette Architects Reculver Visitors Centre - Kaner Olette Architects Reculver Visitors Centre - Kaner Olette Architects Reculver Visitors Centre - Kaner Olette Architects Reculver Visitors Centre - Kaner Olette Architects Reculver Visitors Centre - Kaner Olette Architects Reculver Visitors Centre - Kaner Olette Architects

Reculver Visitors Centre

This project is the first phase of a wider regeneration masterplan for creating a 'green' tourism and learning hub at Reculver on the north Kent coast. The extended visitor centre with its curved sweet chestnut cladding, renewable energy technologies and framed views to the key assets of this sensitive site is intended as a visible focus point. A new multipurpose room, reception and interpretation display areas form the public elements with new office and DDA toilet facilities for staff.

Client: Canterbury City Council
Context: Coastal; SSSI; Country Park; Conservation Area
Awards: Highly Commended - RIBA Downland Prize 2009; 'best of the rest' AJ Small Projects; shortlisted Kent Design Awards